Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Maclura pomifera και κουμαριες

Maclura pomifera και κουμαριες

βολτα στην παρνηθα στα πρωην βασιλικα κτηματα  με κουμαριες και ωριμα φρουτα


 κατι λιγα μανιταρια μη φαγωσιμα Amanita ovoidea
 και στην συνεχεια σε ενα αμερικανικο δεντρο που τα κλαδια τουκανουν τα πιο καλα τοξα
                             Τα δέντρα κυμαίνονται 40 έως 60 πόδια (12-18 μ) υψηλά με κοντό κορμό και στρογγυλή-ξεπέρασαν το κεφάλι. Ο χυμός είναι γαλακτώδες και καυστική. Οι ρίζες είναι παχιά, σαρκώδη, που καλύπτεται με φωτεινά πορτοκαλί φλοιό.
Τα φύλλα τοποθετούνται εναλλάξ σε ένα λεπτό σουτ αυξανόμενη 3-4 πόδια (0,91 έως 1,2 m), που κυμαίνονται από σκούρο σε ανοιχτό πράσινο διαγωνισμού. Στη μορφή που είναι πολύ απλό, ένα μακρύ ωοειδές καταλήγει σε ένα λεπτό σημείο. Στην axil της κάθε καλλιέργειας φύλλου βρίσκεται μια αυξανόμενη σπονδυλική στήλη η οποία όταν ωριμάσουν είναι περίπου 1 ίντσα (2,5 cm), και μάλλον τρομερή. Τα θηλυκά άνθη και staminate βρίσκονται σε διαφορετικά δέντρα? Και οι δύο είναι δυσδιάκριτα? Αλλά τα φρούτα είναι πολύ εμφανής. Αυτό το μέγεθος και τη γενική εμφάνιση μοιάζει με ένα μεγάλο, κίτρινο πράσινο πορτοκαλί? ​​Μόνο στην επιφάνεια της είναι τραχύ και tuberculated. Είναι, πράγματι, ένα φρούτο ένωση όπως βοτανολόγοι αποκαλούν syncarp , στην οποία οι carpels (δηλαδή, οι ωοθήκες) έχουν αυξηθεί μαζί? Έτσι, η μεγάλη πορτοκαλί σαν μπάλα δεν είναι ένα φρούτο, αλλά πολλές. Είναι σε μεγάλο βαθμό χρεώνονται με γαλακτώδη χυμό που διαρρέει το παραμικρό τραυματισμό της επιφάνειας. Αν και η ανθοφορία είναι δίοικο, το δέντρο θηλυκά, ακόμη και όταν απομονωμένο θα φέρει μεγάλα πορτοκάλια, ιδανικό για το θέαμα, αλλά στερούνται των σπόρων.
  • Φλοιός: Dark, βαθιά αυλάκια, φολιδωτό. Branchlets σε πρώτη φωτεινό πράσινο, εφηβικά, κατά τη διάρκεια του πρώτου χειμώνα γίνονται ανοικτό καφέ απόχρωση με πορτοκαλί, που αργότερα θα γίνει ένα ανοιχτόχρωμο πορτοκαλί-καφέ. Υποκαταστήματα με κίτρινη ψίχα, και οπλισμένοι με stout, ευθεία, μασχαλιαία αγκάθια.
  • Ξύλο: φωτεινό πορτοκαλί κίτρινο, σομφό ανοιχτόχρωμο κίτρινο? Βαρύ, σκληρό, ισχυρό, ευέλικτο, ικανό να λαμβάνει πρόστιμο νυχιών, πολύ ανθεκτικό σε επαφή με το έδαφος. Έχει ειδικό βάρος 0,7736 και 1 κυβικό πόδι (0.028 m 3) του ξύλου έχει ένα βάρος από £ 48.21 (21.87 kg).
  • Μπουμπούκια χειμώνα: Όλα τα μπουμπούκια πλάγια. Καταθλιπτική-σφαιρικό, εν μέρει βυθισμένο στο φλοιό, ανοιχτό καστανό.
  • Φύλλα: Alternate, απλό, 3-5 ίντσες (7,6 έως 13 cm), 2-3 ίντσες (5.1 - 7.6 cm), με επιμήκη ωοειδή-λογχοειδή, ολόκληρο, acuminate, ο οξύς ή οξύς στρογγυλεμένες,, σφηνοειδή ή subcordate στη βάση. Feather-ροκφόρ, midrib εμφανή. Έρχονται από τον οφθαλμό εξελιγμένη, απαλό φωτεινό πράσινο, εφηβικά και χνοώδης, όταν πλήρες καλλιεργούνται είναι παχιά, σταθερή, σκούρο πράσινο, λάμπει πάνω, ανοιχτόχρωμο πράσινο παρακάτω. Το φθινόπωρο γυρίζουν μια σαφή φωτεινό κίτρινο. Μίσχοι λεπτό, εφηβικά, ελαφρώς αυλάκια. Παράφυλλα μικρό, caducous.
  • Λουλούδια: τον Ιούνιο, όταν τα φύλλα είναι γεμάτα καλλιεργούνται? Δίοικος. Staminate λουλούδια σε τσαμπιά, που εμφανίζονται πάνω σε μακρύ, λεπτό, γέρνοντας μίσχους αναπτύχθηκαν από τις μασχάλες των φύλλων συνωστισμό στο κέντρισμα-όπως branchlets του προηγούμενου έτους. Τσαμπιά είναι μικρό ή μεγάλο. Λουλούδια απαλό πράσινο, μικρό. Κάλυκας τριχωτός, τέσσερις λοβούς. Στήμονες τέσσερις, εισάγεται απέναντι λοβούς του κάλυκα, στο περιθώριο της λεπτό δίσκο? Ίνες πεπλατυσμένο, ασκείται? Ανθήρες επίμηκες, introrse, δύο μονοκύτταρο? Κύτταρα άνοιγμα κατά μήκος? Ωοθηκών θέλουν. Θηλυκά άνθη ληφθεί ένα πυκνό στρογγυλός πολλά άνθη κεφαλή, η οποία εμφανίζεται σε μια μικρή stout μίσχο, μασχαλιαία σε βλαστούς του έτους. Κάλυκας, τριχωτό, τέσσερις λοβούς? Λοβούς παχύ, κοίλο, την επένδυση των ωοθηκών, και εγκλείουν τα φρούτα. Ωοθηκών ανώτερη, ωοειδή, συμπιεσμένο, πράσινο, στέφεται από ένα μακρύ λεπτό στυλ που καλύπτεται με λευκά στιγματική τρίχες. Ωαρίου μοναχική.
  • Φρούτα: Απαλό πράσινο πλανήτη, 4-5 ίντσες (10-13 cm) σε διάμετρο, που αποτελείται από πολλές μικρές πυρηνόκαρπων φρούτων , γεμάτο και μεγαλώσει μαζί. Αυτές οι μικρές δρύπες είναι επιμήκη, συμπιεσμένο, στρογγυλεμένο, συχνά με εγκοπές στην κορυφή. Είναι γεμάτη με γαλακτώδες, λατέξ με βάση το χυμό. Οι σπόροι είναι επιμήκη. Ο καρπός είναι συχνά χωρίς κουκούτσια, και επιπλέει
 Maclura pomifera, κοινώς ονομάζεται Osage πορτοκαλί, hedge μήλο, άλογο μήλο, bois d'Arc, bodark ή bodock είναι ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο ή μεγάλος θάμνος , συνήθως αυξάνεται σε 8-15 μέτρα (26-49 πόδια ) ψηλά. Είναι δίοικο , με αρσενικά και θηλυκά άνθη σε διαφορετικά φυτά. Το φρούτο , ένα φρούτο πολλαπλή , είναι περίπου σφαιρικά, αλλά ανώμαλο, και 7,6 έως 15 εκατοστά (3-6 in) σε διάμετρο. Είναι γεμάτο με ένα κολλώδες λευκό λάτεξ . Το φθινόπωρο, το χρώμα του γίνεται ένα φωτεινό κίτρινο-πράσινο. Δεν είναι στενά συνδεδεμένη με την πορτοκαλί: Maclura ανήκει στην οικογένεια μούρων, μορεϊδών , ενώ τα πορτοκάλια ανήκουν στην οικογένεια Rutaceae .
Τα δέντρα απέκτησε το όνομα bois d'Arc, ή «τόξο-ξύλο", από νωρίς το γαλλικό εποίκων που παρατηρήθηκε το ξύλο που χρησιμοποιείται για τις λέσχες του πολέμου και το τόξο λήψης αποφάσεων από τους Ιθαγενείς Αμερικανούς .  Meriwether Lewis είπαν ότι οι άνθρωποι της Osage Nation "αυτοεκτίμηση το ξύλο του δέντρου για την κατασκευή τόξα τους, που ταξιδεύουν πολλές εκατοντάδες μίλια σε αναζήτηση της." Πολλές σύγχρονες Bowyers διεκδικούν το ξύλο του Osage πορτοκαλί είναι ανώτερη ακόμα και στα αγγλικά Yew για το σκοπό αυτό, αν και αυτή η άποψη δεν είναι καθόλου ομόφωνη. Τα δέντρα επίσης γνωστή ως "bodark" ή "bodarc" δέντρα, πιθανότατα προέρχεται από παραφθορά του "τόξου bois d'." Οι Comanches χρησιμοποίησαν επίσης αυτό το ξύλο για τα τόξα τους. [Ήταν δημοφιλής με τους επειδή είναι ισχυρό, ευέλικτο και ανθεκτικό. Αυτό το δέντρο ήταν κοινά μαζί πυθμένα του ποταμού του Comanchería .
 κάποτε πίστευαν ότι η τοποθέτηση ενός πορτοκαλιού Osage κάτω από το κρεβάτι θα αποκρούουν τις αράχνες και τα έντομα. Η πρακτική αυτή έχει μειωθεί με την αύξηση των συνθετικών εντομοκτόνων. Ωστόσο, οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα από Osage πορτοκαλί δεν απωθούν αρκετά είδη εντόμων, σε ορισμένες μελέτες εξίσου καλά όπως το ευρέως χρησιμοποιούμενο συνθετικό εντομοαπωθητικό Ο καρπός δεν είναι δηλητηριώδες και οι άνθρωποι μπορούν να φάνε, γενικώς, χωρίς αρνητικές συνέπειες, αλλά θεωρείται μη βρώσιμο λόγω της υφή και γεύση, που έχει χαρακτηριστεί ως χημική ουσία-όπως. Η έκθεση σε παγετό βελτιώνει τη γεύση, η οποία γίνεται αγγούρι-όπως. Οι σπόροι του καρπού είναι βρώσιμα και είναι μερικές φορές σπαράσσεται από σκίουρους για να πάρει τους σπόρους, αλλά και μερικά άλλα αυτόχθονα ζώα κάνουν χρήση του ως πηγή τροφής. Αυτό είναι ασυνήθιστο, καθώς τα περισσότερα μεγάλα σαρκώδη φρούτα εξυπηρετεί τη λειτουργία της διασποράς σπόρων μέσω της κατανάλωσης του από μεγάλα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου